Home >> Kérdezz-felelek

Kérdése van? Megoldásra van szüksége?

Írja meg,

 • mi érdekli,
 • mivel nem boldogul,
 • mire keres megoldás.

Tudja, nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés van!
Remélem tudok válaszolni rá.

16 hozzászólás
Szóljon hozzá, várjuk véleményét. »

 1. A BFLEX 388 új verziói közül van amelyik helyi hálózat nélkül, csak interneten keresztül is tud müködni?

 2. Tisztelt Attila,

  Ezt úgy célszerű megoldani, hogy a router portját át kell irányítani a Bflex olvasóra ami pedig hálózaton keresztül kapcsolódik hozzá.
  Ebben az esetben probléma lehet még a dinamikus IP cím, mert a szoftvernél fix IP címet lehet beállítani.
  DynDNS vagy No-IP (vagy egyéb segítséggel) az adatletöltés előtt megállapítható a “telephely” IP címe és azt mindig át kell állítani.

  Jelenleg ez a lehetőség tudomásom szerint, de rákérdezek a fejlesztőknél, hogy terveznek-e ebben az irányban fejlesztést.

 3. Tisztelt Attila,

  Pontosítást kértem az interneten keresztül történő lekérdezés lehetőségére.
  Az alábbi lehetőségek vannak:
  1, A szoftver lehetőséget biztosít a [hostname]-re történő hivatkozásra. Ha tehát a routerbe be van állítva pl. a DynDNS szolgáltatás, akkor annak nevére lehet hivatkozni.
  Sajnos a gyakorlati tapasztalata a fejlesztőknek az, hogy router függő a működés. Néha nem működik a lekérdezés, de ha átállítják más portra a kommunikációt, akkor pedig működik.

  2, Ha csak a mozgásadatok lekérdezése a cél, akkor az új 399-es olvasóhoz van kiegészítő IP modul. Ez a mozgásadatokat közvetlenül a saját webszerverre küldi folyamatosan, real-time.

 4. Sajnos nem találom a BFLEX388 készülék szoftverében, ill. a leírásban a megoldást a következő feladatra:
  Cégünknél kb 90 olyan munkatárs is dolgozik, akinek rugalmas a munkaideje, rendszeresek a szombati, vasárnapi műszakok, gyakran cserélődnek a délelőttös-délutános-éjszakás munkarendek.
  A nyilvántartó rendszer célja az lenne csupán, hogy a be-,ill. kilépési adatok alapján információt kapjunk a ledolgozott óraszámról heti, havi bontásban, és hogy valamilyen kód alapján különbséget tudjunk tenni a műszak közbeni hivatali és magán eltávozások között.
  Előre is köszönöm válaszát!

 5. Tisztelt János,

  A rugalmas munkaidőt is tudja kezelni a BFlex38 és BFlex399 FpAttend szoftvere.
  Ebben az esetben nem időszakokat kell beállítani, hanem Auto üzemmódban számolja próbálja kiszámolni a szoftver az eltöltött munkaidőt.

  Munkaidő nyilvántartó >> Munkarend beállítások >> szelvények hozzáadása fül >> szelvény = Auto
  Itt a szelvénynél nem számot, hanem Auto-t kell beállítani. Ebben az esetben eltűnik a jobb oldaláról az időtartam beállítási lehetőség.
  Már csak a napi munkaórát kell megadni lent, hogy a túlórát számolni tudja a rendszer (ha egyáltalán kell).
  Tapasztalatom szerint van olyan eset amelyet a szoftver nem tud lekezelni. Ezt adatexportálással és külső feldolgozással oldottam meg. A végső megoldásban még komplett bérszámolás is megoldásra került.

  A napon belüli ki-belépések:
  A BFlex nem egy nagy munkaidő terminál. Az előlapi gombjai kódbevitelhez használhatók. Minősített be-kilépési adatok kezelésére önmagában nem alkalmas.
  Ami megoldás lehet, hogy a napközbeni be-kilépésekhez nem az In és Out hanem a Pass típust kell választani. Ez is bekerül az adatbázisba, csak nem számol rá a rendszer be-kilépést.

  90 fő már elég sok, főleg ha figyelembe vesszük a leírt munkarendi szokásokat. Javaslom olvassa el a TipTime szoftver leírását. Ez egy web-es felületű munkaidő nyilvántartó és feldolgozó szoftver.
  Beviteli egysége továbbra is lehet a BFlex (beviteli gombokkal kiegészítve) vagy egyéb biometrikus vagy kártyás megoldás. Ezeknek az adatát használja a szoftver amely a cég igényeire kerül kialakításra.

  Előnye, hogy pl. mindenki ellenőrizni tudja a saját idejét, így nem hónap elején van a nagy roham a kimaradt, rossz adatok módosítására hanem folyamatosan nyomon követhető.
  Ezen kívül teljes HR menedzsment is kezelhető.

 6. Érdeklődnék, hogy a bflex 316 softwaret hogy kell installálni? A 2. számu lemezt kéri.
  Tudtommal ez egy demo verzio.
  Köszönettel

 7. Tisztelt Gábor,
  A Bflex-nél nincs 2-es számú lemez.
  Én is innen az oldalról szoktam letölteni a szoftver, ha szükségem van és még soha nem találkoztam ilyen hibával.
  A szoftver díjmentes, telepíthető, így ki tudja próbálni az összes menüt, kézi adatbevitel után a riport funkciókat is.
  Tisztelettel:
  Mező Imre

 8. Érdeklődnék hogy 3hónapom lett volna meg a munkahelyen és beteg állományba küldőt a házi orvosom ere leszámoltatak és nem akarja ki fizetni a beteg állományom ezt meg teheti?mert ő azt állitja.

 9. Tisztelt Mónika,
  A kérdése munkajogi kérdés.
  Ebben ajánlom Erzse Tibor szakértő kollégámat.
  Elérhetősége: http://www.munkaugyiforum.hu/

 10. Érdeklődni szeretnék, egyik ügyfelem meglepett egy Bflex BF5 típusú készülékkel, hogy segítsek neki beállítani. Nagy része most már működik is. Egy problémája lenne vele, az alkalmazott be- és kijelentkeznek, ez szép és jó, viszont ha ellenőrizni szeretné őket, akkor letölti a gépre az adatokat. Viszont nem szeretné, ha minden hónapban az előzőek is rajta maradnának. Hogy lehetne az eszközből kitörölni a korábbi adatokat, hogy nem töltsön le mindig annyi adatállományt?

  Válaszukat előre is köszönöm.

 11. Tisztelt Miklós,
  A készülék beállításánál lehet megadni, hogy csak lekérdezze az adatokat vagy lekérdezze és törölje is.
  Úgy találja meg a beállítási ablak alja felé, hogy:
  – “Csak kiolvasás” ebben az esetben letöltéskor csak kiolvassa az adatokat és nem törli.
  – “Kiolvasás és adattörlés” esetén pedig letöltés után megkérdezi, hogy “Töröljem az adatokat”. Ha itt OK/Igen-t nyomnak, akkor a készülék memóriájában kiűrítésre kerül az eseménytár.

 12. Köszönöm a választ.
  Aki használja az eszközt és a programot, azt jelezte. hogy nincs ilyen funkció benne.
  Csak a kiolvasásra tud menni, olyan nincs, hogy kiolvasás és adattörlés.
  Ilyenkor mi a teendő?

 13. “Ilyenkor mi a teendő?”
  a, elmondani neki amit fentebb írtam
  b, rámcsörögni mikor gép előtt van és segítek a beállításban 🙂

 14. Tisztelt cím,

  Éttermünk részére keresek egy egyszerű kivitelezésű, beléptető forgóvillás kaput, amivel a toalettek használatát szeretnénk kontrollálni. Egy árbarát berendezés érdekel. Elképzelésünk szerint a vendég a fizetés alkalmával jutna hozzá a belépéshez. Javaslatukat , ötletüket, árajánlatukat a fent megadott e-mail címre várjuk. Köszönettel Németh Szilvia

 15. ANVIZ terméket szeretnék vásárolni, ahol ujjlenyomatolvasó és kártyaolvasó is van beépítve. A kérdésem az lenne, hogy jelenleg van már egy beléptető szoftverünk , hogy hozzá lehet e illeszteni az ANVIZ valamelyik termékét ehhez a szoftverhez. Tehát ANVIZ termék lenne felszerelve , de szeretném, ha ezt a már általam megvásárolt beléptető szoftverben lássam ás kezelje az ANVIZ termék.

  Válaszát előre is megköszönve !

 16. Tisztelt András,
  Megoldható nem csak Anviz-zal.
  Az a kérdés, hogy mely típus és milyen kimenete van.
  Állítható, hogy érvényes azonosítás esetén mit küldjön át a beléptető felé.
  Beszéljünk! +36209429313
  Mező imre

Várom hozzászólását: