Speed-gate – gyorskapu féláron!

A gyorkapuk nagyon elegáns megjelenést biztosítanak egy iroda -irodaház bejáratánál. Míg a forgóvillákat kicsit “metró bejárat” minősítés éri addig ez szép, elegáns megjegyzéseket kap.
A NetAccess NPA-86MG1 gyorskapuk leszerelésre kerültek. funkciójukat a folyosó végi ajtók vették át. Természetesen azoknál már nem biztosítható az ellenőrzött beléptetés, de már nem is az a cél.

A 4 pár kapu elég jó állapotban van, még így többévnyi használat után is. Visszavásároltuk és felújítás után várják új helyüket, új feladatukat.

Természetesen a kapuk felújításon esnek át. A felső üveg borítás az évek során megkarcolódott, így az vagy üvegre vagy márványra lesz cserélve.
Az edzett üveg ajtólapokon is meglátszik pár kézikocsi nyoma, így az új helyszínek megfelelő szélességű üveg kerül helyükre.

A kapuk eredeti epprom-os vezérlője néha okozott problémát, téves vészzárást. Az eltelt évek alatt kiadásra került a kapuk korszerűbb változata mely Siemens PLC-s vezérlést kapott.
Ezen kapuk is átépítésre kerülnek erre a vezérlésre. Új programban további ellenőrzés végzi a tiltott irányú vagy dupla áthaladás ellenőrzését.

Ez nagyon nem egyszerű feladat!
A kapu teljes hosszában 8db optikai kapu figyeli, hogy hány ember, milyen irányból közelíti meg, halad át a beléptető kapun.
A vezérlő bement és a fenti állapotok alapján dönt  a kapu a megfelelő irányú nyitásról és esetleg vészzárásról.

Az áthaladási irányokat piros/zöld LED világítás jelzi.

A kapuk kontaktussal vezérelhetők. Külön bemenet áll rendelkezésre tűzjelzés-tartós nyitás számára.
A vezérlő folyamatosan figyeli az áthaladási kéréseket. Ha folyamatos az áthaladás, akkor  a kapu nem zár vissza mindaddig, míg az áthaladások meg nem történtek. Ezzel biztosítja a gyors áthaladást munkakezdés-eltávozáskor.

A kapukkal megvalósítható a mozgáskorlátozottak számára szükséges áthaladási méret. A kapu nagyon keskeny testtel rendelkezik, így alig vesz el szélességet az áthaladási pontból. Míg forgóvillánál külön meg kell oldani a mozgáskorlátozottak átjutását kapuval, addig a gyorskapu ezt önmagában biztosítja.

Ugyanígy előnyös ahol kézikocsival közlekednek. Persze ebben az esetben biztosítani kell, hogy a kézi kocsit a rendszer ne illetéktelen áthaladásnak érzékelje.

Tehát a kapu állapota a következő:

  • a rozsdamentes burkolat nagyon jó állapotban van 2-3 nagyon kicsi horpadás látható
  • a felső üveg burkolat teljesen új
  • az edzett üveg ajtószárnyak a beépítésnek és igénynek megfelelően újra lesznek gyártva
  • a vezérlés lecserélésre kerül korszerű PLC vezérlőre

További információk:

gyártó honlapján a kapuk oldala >>

gyorskapu katalógus
gyorskapuk katalógusa >>

 

Amennyiben beléptető rendszerhez egy elegáns mechanikus beléptető elemet szeretne használni, akkor feltétlenül kérjen információt!
ugrás az elérhetőséghez >>

Publikálva: 2012 március 18. | | Kategória: Hasznos, Hírek

Várom hozzászólását: